Video cursus bij de SGD

Basiscursus voor videofilmers
Veel mensen maken tegenwoordig filmbeelden. Met de moderne apparatuur is het immers binnen ieders bereik. Toch valt het vaak tegen om van die opnamen een goed lopend geheel te maken. Daarom biedt videoclub SGD ook dit jaar weer een basiscursus Videofilmen aan. In de cursus maakt men kennis met het gehele proces van het film maken, vanaf de opname tot de computermontage. De begeleiding is in handen van enthousiaste en ervaren filmers.

Cursusdata
Woensdag 03 oktober 2018
Woensdag 10 oktober 2018
Woensdag 17 oktober 2018
Woensdag 24 oktober 2018

Alle avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen omstreeks 22.30 uur.

De kosten
De kosten bedragen 25 euro per persoon. Naast de cursus kunt u zonder extra kosten ook alle clubavonden op dinsdag bijwonen tot aan het einde van het jaar.

Locatie
Alle avonden worden gehouden in het  Rode Kruisgebouw, Dubbelsteynlaan West 43, 3319 EK te Dordrecht.

De inhoud van de cursus
Je leert om van je opnamen een leuk geheel te maken. Het maakt niet uit of je een reportage, documentaire of speelfilm maakt. Ook je vakantie- of familiefilm kun je boeiender maken voor de kijker. Je kinderen of kleinkinderen zullen er ook later graag naar terug kijken. Alles wordt ondersteund door voorbeelden.
Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van de apparatuur, waarop te letten bij het maken van de opnamen en hoe pas je dat allemaal in elkaar. Natuurlijk wordt daarbij ook de computermontage niet vergeten.

Wat breng je mee naar de cursus
De cursusleiders zijn enthousiast en ze hopen, dat ook de cursisten hun enthousiasme meebrengen. Het is handig om de eerste avond de camera mee te brengen. Dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden van het apparaat.

Voor de computer is nog geen specifiek montageprogramma nodig. We geven tips over hetgeen mogelijk is met de diverse programma’s

De clubavonden
Het leerproces vindt ook voortdurend plaats op de clubavonden. Ook daar is aandacht voor zowel de beginnende als de gevorderde videofilmer. En … er is een flinke dosis gezelligheid.
Inlichtingen of inschrijven kan via ons secretariaat.

e-mailinfo@videoclub-sgd.nl
telefoon 078-6171377
of loop gewoon eens binnen op een van de komende clubavonden.

 

Geplaatst in Nieuws