In memoriam Bob Wemmers

Bob Wemmers

In het najaar van 1993 stapten vier mannen de SGD binnen. Na een basisvideocursus bij de Volksuniversiteit zochten zij een filmclub om nog meer van het filmen te kunnen genieten en kennis op te doen. Bob was een van hen. Hij werd een enthousiaste SGD-er, die nooit te beroerd was om de handen uit de mouwen te steken. Hij filmde graag met anderen en werkte mee aan menig filmproject. Bij veel van deze projecten was hij een inspirator.

Ook meedoen aan een speelfilm vond hij leuk. Zelf nam hij vaak het initiatief bij de bekende jaarlijkse filmverhaaltjes, of hij vond een artikel, waarvan een film gemaakt kon worden. Bij de feuillefilms was hij praktisch altijd de coördinator.

Het laatste project, waarbij Bob betrokken was, was de film over Otto Dicke. Hier maakte hij niet vanaf het begin deel van uit, maar de inzet was er niet minder om.

Deed je een beroep op hem, dan was het antwoord veelal ‘ja’. Hij zat in diverse commissies binnen de SGD. Hij was vanaf het eerste contact betrokken bij het uitzenden van SGD-films bij RTV Dordrecht en de animator van dit gebeuren. Ook befaamd waren zijn nabesprekingen van de wedstrijdfilms. Tot op de punten en komma’s had hij zich dan voorbereid.

Van 1997 tot 2004 maakte Bob deel uit van het bestuur; eerst als vicevoorzitter en vanaf 2003 als 2e secretaris. Toen vond hij het tijd voor jongere aanvoer. Toch ging het nog even kriebelen, toen het bestuur in 2015 behoorlijk inkromp. Zijn leeftijd weerhield hem ervan.

Tot op het laatst was hij gezond en fit om overal actief aan mee te doen.

In de Explicateur van maart schrijft hij nog over een onverwachte ontmoeting door het maken van opnamen voor de Otto Dickefilm. In april kregen we te horen, dat het niet goed ging met Bob. Hij bleef opgewekt en positief, maar wist ook, dat hem niet veel tijd meer restte. Hij zei zelf, dat hij gezien zijn leeftijd (90 jaar) niet te klagen had.

Het was een korte strijd en we zullen zijn inzet binnen de club missen.

We wensen Thilly en de rest van het gezin veel sterkte toe.

 

Geplaatst in Nieuws