Reclamefilms

Maak een reclamefilm over een actueel of niet ter zake doend onderwerp.


Een beetje reclame ten behoeve van ons welzijn, past wel in de huidige trend van zorgvuldig omgaan met gezondheid, mens en dier. Dat alles heeft ook wel effect op onze creative hobby filmen en fotografie. Op zoek naar een onderwerp voor ons “Club”-reclamefilmpje was het weggooien van afval opeens het idee van een film. Zo simpel kan het zijn.
Drie elementen, belangrijk in ons huishouden. Herstellen, Hergebruiken maar héél belangrijk het Herinneren van de datum en tijdstip van de vuilnisman. Ik was maar net op tijd om de vuilniswagen in te halen en  voor ik het wist stond ik achter de camera te filmen.
De drie H’s ( H-H-H-) is het thema. Een commercial voor de nog op te richten commissie “”H-H-H Milieubewust””. De organisatie, die zich gaat bezighouden met het bewustmaken, van de mogelijkheden tot alles te kunnen herstellen, eventueel te hergebruiken. Maar vooral om geen rommel te bewaren en weg te gooien. Bekijk de Promo:  H-H-H- Milieubewust, dan ga je misschien ook wel op zoek naar je rommelhoek.

Maker: Ben Kleinjan
Actrice: Ria Kleinjan


Het land van Tapas, een reclamefilm van Chris Schepers

2 Comments on “Reclamefilms

  1. Filmpje Wouda Gemaal van Henk,
    Inspirerend filmpje voor een dagje uit en nog leerzaam ook. Mee eens dat het terecht tot wereld erfgoed behoort. Zouden we met ons allen eens heen moeten voor een opdracht filmdag. Niet poetsen maar filmen.

  2. Leerzaam zeker, en dat het onder het werelderfgoed valt ook. Jammer dat het zover weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*