Seizoenafsluiting 2019 // 2020


Seizoenafsluiting alle jaren kwamen we bij elkaar en hadden we een gezellige avond, ff lekker bijkletsen voor het vakantiereces. Om het seizoen af te sluiten heeft onze archivaris een greep in het archief gedaan om jullie een mooi programma met vakantiefilms voor te schotelen. De BBQ en het gebraad incl. salades moeten we thuis zelf regelen, net als het drankje en hapje, ik zie niet gebeuren dat de bargroep bij iedereen langs gaat. Als afsluiter heeft Jaap Huisman ook nog vier korte films in gestuurd.
Maak er een leuke avond van.
O ja voor dat ik het vergeet de website heeft geen vakantiereces, wij gaan door dus kom op met de films die je klaar hebt of beoordeelt wil hebben en voor vragen zijn we ook bereikbaar het e-mailadres hiervoor blijft open of ga naar de betreffende pagina.


Bruisend Bangkok – Ruud Meyer – Vakantiefilmfestival 2018
Ruud neemt ons mee naar het bruisende Bangkok, een metropool, waar het leven zowel overdag als ’s nachts nooit ophoudt. Het is er altijd druk en het verkeer ploetert zich met moeite door de vaak veel te smalle straten. Ruud geeft ons van elk facet van de stad een goede indruk. Wij denken hierbij aan de sloppenwijken, die gewoonlijk aan smalle kanalen zijn gelegen en natuurlijk bezienswaardigheden, zoals de bloemenmarkt, het paleis van de koning en niet te vergeten “Bangkok by night”. Tenslotte kregen wij opnames te zien van de moderne deftige wijken, die ons een beeld geven van de hedendaagse moderne architectuur.


Cape Kidnapper – Henk Nieboer – Vakantiefilmfestival 2014
Een van de vele reisverslagen van Henk, Cape Kidnapper een schiereiland dat ligt bij het Noordereiland van Nieuw Zeeland.
Hier bevindt zich een grote Jan van Genten kolonie van 8000 exemplaren. De fascinerende vogels met een vleugelspanwijdte tot 2 meter leven in 4 kolonies dicht bij elkaar op Cape Kidnappers. Zij brengen hier hun jongen groot.


De Mayaroute – Chris Schepers – Vakantiefilmfestival 2008
De Mayaroute van Chris Schepers is een reis door Guatemala en Mexico langs oude Mayaruïnes en Spaanse koloniale steden. Even buiten de stad Pelinque ligt het beroemde Mayacomplex met piramides, paleizen en tempels, in 2007 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Helaas zijn de geschriften van de Maya’s op de brandstapel gegooid, waardoor er weinig bekend is van het ontstaan en de geschiedenis van de Maya’s. De locatie is goed in beeld gebracht en roept herkenbare beelden van de reisbrochures op, zodat de lust tot reizen gewekt wordt.


De reus van de Provence – Arie Bezemer † – Vakantiefilmfestival 2008
In deze film worden we als het ware meegenomen op vakantie en zien de berg in al zijn schoonheid, kaal en onbegroeid, dreigend en toch weer lokkend om de top te bereiken, per auto, te voet of op de fiets, zoals velen hebben gedaan en nog zullen doen. De voice-over van zijn vrouw Ria begeleidt ons op de reis naar de top op een heel bijzondere ingenomen wijze. De montage van deze film past nog uitstekend in de huidige tijd.


Een rondreis door Madeira – Vakantiefilmfestival 2016
We kunnen meegenieten van hetgeen Piet en Ineke daar beleven. Een kaartje maakt duidelijk waar we zijn en hoe we reizen en een en ander wordt begeleid door een informatieve voice-over. De hier en daar wat wazige beelden wilde Ineke wel gebruiken om het rijden tussen de plaatsen aan te geven.


Door een ringetje gehaald – Ria Wemelsfelder – Vakantiefilmfestival 2012
De verrassende titel geeft je geen idee, wat je te wachten staat. Er zijn bijvoorbeeld grote breiwerken met hele fijne garens uit Rusland en van een eiland ergens bij Schotland, die letterlijk door een klein ringetje gehaald kunnen worden. Dat heeft er echter niets mee te maken. We mogen meekijken naar een paar bergvolken in Thailand, waaronder de Longnecks, die bij verwijderen van de ringen rond hun nek waarschijnlijk zelf hun hoofd niet meer omhoog kunnen houden. We zien zelfs hoe een vrouw er een ring bij kreeg.


Vier korte films van Jaap Huisman als afsluiter
– Militaire begraafplaats Arlington
– Portugal
– Nieuw Zeeland 3
– Moskou


Wij hopen tot ziens begin september weer in onze clublocatie.

4 Comments on “Seizoenafsluiting 2019 // 2020

  1. Hoi Jan
    toch wel weer leuk om filmpjes van onze leden te bekijken
    groeten
    Chris

  2. Het is ook weer eens leuk om iets te doen en merk dat het effect van de olievlek van toepassing is, leden worden nieuwsgierig en er gaan steeds meer kijken.

  3. Ja, leuk weer eens wat films te zien, ik hoop dat het ook weer gauw op onze clubavonden kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*