Vakantiefilms Festival

Ieder heeft op zijn manier dit uitzonderlijke Vakantiefilm Festival voor 2020 mogen beleven.

Tot vandaag (18 oktober) klokslag 12:00 uur mochten de stemformulieren worden ingeleverd. In totaal hebben 22 leden hun stem uitgebracht wat resulteert in een totaal van 132 punten welke over 11 films verdeelt moesten worden. Van die 22 waren er drie welke geen formulier konden aanleveren en dit per mail deden. Om de serie compleet te maken heb ik deze ingevuld, alle ontvangen e-mails heb ik opgeslagen voor mocht er een controle nodig zijn.

De volgende films zijn als volgt in de prijzen gevallen:
1 = Fuerteventura – Aart Versendaal = 34 punten
2= Edinburgh een weekend – Ruud Meyer = 33 punten
3 = Albanië 2019 – Henk Nieboer = 19 punten

Scrol naar beneden zie je het reportage van de prijsuitreiking.

Wil je het totale overzicht hebben dan kun je het hier downloaden.


13 Comments on “Vakantiefilms Festival

 1. Fijn, dat we ondanks corona nu eindelijk de vakantiefilms kunnen zien. Ik hoop toch zo, dat veel mensen stemmen, want dat betekent, dat er veel mensen gekeken hebben.
  Ik hoop op snel betere tijden, maar voorlopig zie ik dat nog even niet. Laat je dus horen via de website.

 2. Het is ff wennen om de films op de PC te zien, maar beter zo dan helemaal niets.
  Hopelijk is bij een volgende wedstrijd meer animo van de leden, want dan blijven we wel bezig met onze hobby.

 3. Ja het is inderdaad wennen maar je hebt nu het voordeel, wat volgens een bekende Nederlander ook weer een nadeel heeft, dat je de film meerdere keren kunt bekijken en hem als het ware kunt fileren.
  Naar de persoonlijke reacties die ik gehad heb, ook diverse mensen welke het wachtwoord niet meer wisten, kijken er toch aardig wat leden.

 4. Het mooie van dit hele gebeuren via de website, als je een smart-tv hebt kun je de films toch op een groter scherm zien.
  Maar ik vind het best moeilijk wil elke film wel punten geven, ze hebben allemaal wel wat.

 5. Ik heb de films zowel op mijn pc als smart-tv bekeken. En het maakt toch echt wel verschil, het grote scherm in de huiskamer of die 27inch monitor. In de huiskamer samen met mijn vrouw gekeken. Punten geven? Moeilijk. Bemoedigend is het dat er ook films tussen zitten van leden die er niet zo vlug één inzenden. Het ijs is bij hen gebroken, dus doorgaan zo.
  Valt er nog wat aan of op te merken op de inzendingen? Zeker wel, want aan iedere film valt er wel iets te verbeteren. Maar dat moeten we maar onderling op de club bespreken en tot het zover is, is het helaas wachten op betere tijden.

 6. Ja Ruud dat is het mooie van onze hobby iedere maker heeft een andere visie of creatieve impact of ziet het anders. Het bespreken kan op een ander moment.

 7. De films samen met Jan bekeken op het tv-scherm in de huiskamer. Inderdaad is dat een volledig andere beleving. Wat mij vooral opviel was het verschil in geluidssterkte. Bij sommige films moest het geluid heel hard gezet worden en bij anderen gedempt. Puntje van aandacht?
  En oh … ik wil eigenlijk iedereen wel punten geven. Moeilijk.

 8. Echt vreemd om in mijn eentje naar de wedstrijd te kijken maar ook een voordeel dat ik het nogmaals kan bekijken. Inderdaad viel mij op dat ik bij de ene film het geluid zachter moest zetten en bij de andere film weer harder. In de zaal valt het niet zo op omdat de mensen die aan de knoppen zitten het steeds bijstellen.. Voor de rest goede films maar ik had niet anders verwacht, hahaha
  Ik ga proberen de punten te verdelen, moeilijk……

 9. Er hebben al aardig wat leden hun stembriefjes ingestuurd dus kom op als je dit nog niet gedaan hebt, laat je stem horen of verloren gaan.

 10. Laat duidelijk zijn, dat ik het jammer vind, dat wij elkaar al zo lang niet meer in levende lijve gezien en gesproken hebben. Maar, er is altijd een maar, ik vind het toch ook wel wat hebben om zo thuis achter je scherm de films van de dapperen, die er een hebben ingestuurd, te bekijken en te beoordelen. Bijkomend voordeel, ik heb er iemand bij gehaald, mijn vrouw, die een zeer goede kijk op films heeft, maar, die niet zit te letten op springers, verkeerde overvloeiers, al of niet met statief gefilmde beelden, en ga zo nog maar even door. Ik denk, dat ik daardoor geholpen een zeer frisse kijk op het geheel heb gehad. En naar mijn mening de films heb beoordeeld, zoals ze beoordeeld dienen te worden. Op hun filmische kwaliteiten! Want, zeg nou zelf, fouten, die er wel zijn maar niet gezien worden, zijn dat fouten?

 11. Ja Wim fouten nee het gaat niet om fouten want dat is nou het punt van het filmen. De scheidingslijn is zo dun en het gaat erom wat de filmmaker je wilt vertellen snap jij dat als kijker. Een filmmaker verteld een verhaal snap jij wat de filmmaker wilt vertellen daar draait het om en hierin zijn twee zaken cruciaal, beeld en geluid, want weet je wat de mooiste graad meter is, de kijker of het publiek zodra de kijker zijn interesse verliest is het verhaal in de film niet meer compleet.

 12. Het klokje van 12:00 uur is geweest de stemformulieren welke nu binnen komen zijn ongeldig.
  De Festival coördinator

 13. Beste Filmers, De uitslag komt snel naar voren er zaten denk ik kleine verschillen in punten telling. De ervaring met filmen en het maken van de films komt hierin snel naar boven. Aat en Henk zullen dicht bij elkaar gezeten hebben, maar weekend Edinburch was voor ons top. Maar ook De Biesbosch was voor ons een twijfelaar met Texel met mooie beelden Dank voor de filmbeelden. En felicitatie aan Aart, Ruud en Henk. Hopend dat we de volgende vakantie film weer op onze locatie kunnen bekijken. Groet Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*