Thema Festival Vervoer 3 okt. 2018

Uitslag Thema Festival ‘Vervoer’

1e prijs : Albert van der Veen – Schipper
2e prijs : Ineke Vastenhoud – De Verhuizing van 14 Units
3e prijs : Leen Vos – Van A naar B

1 minuut prijs : Joke de Graaf – Ik Rol Later

Zie ook Foto’s

Geplaatst in Nieuws

Explicateur Augustus/September 2018

Explicateur Augustus/September 2018

Geplaatst in Clubblad

In memoriam Bob Wemmers

Bob Wemmers

In het najaar van 1993 stapten vier mannen de SGD binnen. Na een basisvideocursus bij de Volksuniversiteit zochten zij een filmclub om nog meer van het filmen te kunnen genieten en kennis op te doen. Bob was een van hen. Hij werd een enthousiaste SGD-er, die nooit te beroerd was om de handen uit de mouwen te steken. Hij filmde graag met anderen en werkte mee aan menig filmproject. Bij veel van deze projecten was hij een inspirator.

Ook meedoen aan een speelfilm vond hij leuk. Zelf nam hij vaak het initiatief bij de bekende jaarlijkse filmverhaaltjes, of hij vond een artikel, waarvan een film gemaakt kon worden. Bij de feuillefilms was hij praktisch altijd de coördinator.

Het laatste project, waarbij Bob betrokken was, was de film over Otto Dicke. Hier maakte hij niet vanaf het begin deel van uit, maar de inzet was er niet minder om.

Deed je een beroep op hem, dan was het antwoord veelal ‘ja’. Hij zat in diverse commissies binnen de SGD. Hij was vanaf het eerste contact betrokken bij het uitzenden van SGD-films bij RTV Dordrecht en de animator van dit gebeuren. Ook befaamd waren zijn nabesprekingen van de wedstrijdfilms. Tot op de punten en komma’s had hij zich dan voorbereid.

Van 1997 tot 2004 maakte Bob deel uit van het bestuur; eerst als vicevoorzitter en vanaf 2003 als 2e secretaris. Toen vond hij het tijd voor jongere aanvoer. Toch ging het nog even kriebelen, toen het bestuur in 2015 behoorlijk inkromp. Zijn leeftijd weerhield hem ervan.

Tot op het laatst was hij gezond en fit om overal actief aan mee te doen.

In de Explicateur van maart schrijft hij nog over een onverwachte ontmoeting door het maken van opnamen voor de Otto Dickefilm. In april kregen we te horen, dat het niet goed ging met Bob. Hij bleef opgewekt en positief, maar wist ook, dat hem niet veel tijd meer restte. Hij zei zelf, dat hij gezien zijn leeftijd (90 jaar) niet te klagen had.

Het was een korte strijd en we zullen zijn inzet binnen de club missen.

We wensen Thilly en de rest van het gezin veel sterkte toe.

 

Geplaatst in Nieuws

Explicateur juni/juli 2018

Explicateur juni/juli 2018

Geplaatst in Clubblad

In Memoriam Joke van der Poel

   In memoriam Joke van der Poel

 In  2005 werd Joke door ‘buurman’ Cees le Bruin lid van de SGD. Ze ontpopte zich als een enthousiast lid, die altijd wel in was om een avond extra luister bij te zetten. Bij een landenavond organiseerde ze een volksdansgroep of een doedelzakspeler. Soms deed ze zelf een act. Haar films gaven de vrolijkheid weer, die ze zelf ook uitstraalde. Ze wist regelmatig mensen enthousiast te maken voor onze vereniging en ze lid te maken. Een daarvan was haar vriendin José Pijpers. Omdat de techniek niet zo aan haar besteed was en bij José meer, kwam daar een fijne samenwerking uit voort.

Lange tijd kwam ze samen met haar man Karel op de club. Ze wist hem, toen hij steeds verder wegzakte in zijn dementie, op een zeer natuurlijke en vanzelfsprekende manier te begeleiden. Het alleen zijn na zijn overlijden vond ze erg moeilijk.

Sinds onze intrek in het Rode Kruisgebouw maakte ze deel uit van de bargroep. Ze stopte er pas mee, toen het lichamelijk echt niet meer ging.

Haar laatste film zagen we vorig jaar met het Themafestival De markt. Tot haar verbazing viel ze ook nog in de prijzen.

Hoewel de ziekte haar sloopte, bleef ze proberen alles uit het leven te halen. Velen bewonderden haar om haar moed en optimisme hierbij.

Bij de aanloop voor het jaar van de vier zonen van Dordrecht was zij de initiatiefnemer voor het maken van een film over Otto Dicke. Door haar ziekte was het moeilijk om volledig mee te draaien, maar tot het eind toe wilde ze, dat het overleg over de film bij haar thuis plaats vond. Op die manier kon ze toch deel blijven uit maken van de groep. Het voltooien van de film maakte ze nog mee, maar bij de ‘wereldpremiere’ in de bibliotheek moest ze verstek laten gaan. Vanaf haar ziekbed in het ziekenhuis vroeg ze wel nog hoe de film ontvangen was.

Op 18 mei 2018 was haar strijd gestreden. Ze  werd slechts zeventig jaar. Ze zal een lege plek achterlaten binnen de vereniging. We wensen haar zonen en hun gezinnen veel sterkte toe.

 

Geplaatst in Nieuws

Explicateur mei 2018

Explicateur mei 2018

Geplaatst in Clubblad

SGD film over Dicke op RTV

Op 7 mei wordt in het kader van de vier zonen van Dordrecht de SGD-film over Otto Dicke uitgezonden bij RTV Dordrecht en op 3 mei wordt er een gesprek opgenomen met de makers van de film.

Geplaatst in Nieuws

Activiteiten in het kader van Zonen van Dordrecht

Op 3 mei is de wereldpremiere van de SGD film over Dicke! Zie onderstaand bericht.

3 mei 2018 20.00 uur: Taart met….. Otto Dicke
3 mei 2018 vieren we de geboortedag van Otto Dicke in de Blauwe Kamer in de Stadsbibliotheek Dordrecht.  Zoon Henk Dicke komt vertellen over de website www.ottodicke.nl . De SGD toont de wereldpremiere van een film over Dicke. We gaan aan op excursie naar Teekengenootschap Pictura. En natuurlijk is er taart!

Plaats: Blauwe Kamer in Stadsbibliotheek Dordrecht
Adres: Groenmarkt 153, 3311BD Dordrecht.
Tijd: 20.00-21.30 uur; inloop 19.30 uur.
Toegang gratis; aanmelden via  https://www.debibliotheekaanzet.nl/actueel/agenda/evenementen/taart-met—-otto-dicke.html

 

Geplaatst in Nieuws

Explicateur April 2018

Explicateur April 2018

Geplaatst in Clubblad

Vakantie festival 23 maart

De uitslag van het vakantie festival op 23 maart 2018 :

1 Gerard Wagemakers : Ik houd van Holland
2 Ruud Meyer : Bruisend Bangkok
3 Ineke Vastenhoud : Sevilla
3 Henk Nieboer : Van Madrid naar Lissabon

Geplaatst in foto's, Nieuws