In Memoriam Joke van der Poel

   In memoriam Joke van der Poel

 In  2005 werd Joke door ‘buurman’ Cees le Bruin lid van de SGD. Ze ontpopte zich als een enthousiast lid, die altijd wel in was om een avond extra luister bij te zetten. Bij een landenavond organiseerde ze een volksdansgroep of een doedelzakspeler. Soms deed ze zelf een act. Haar films gaven de vrolijkheid weer, die ze zelf ook uitstraalde. Ze wist regelmatig mensen enthousiast te maken voor onze vereniging en ze lid te maken. Een daarvan was haar vriendin José Pijpers. Omdat de techniek niet zo aan haar besteed was en bij José meer, kwam daar een fijne samenwerking uit voort.

Lange tijd kwam ze samen met haar man Karel op de club. Ze wist hem, toen hij steeds verder wegzakte in zijn dementie, op een zeer natuurlijke en vanzelfsprekende manier te begeleiden. Het alleen zijn na zijn overlijden vond ze erg moeilijk.

Sinds onze intrek in het Rode Kruisgebouw maakte ze deel uit van de bargroep. Ze stopte er pas mee, toen het lichamelijk echt niet meer ging.

Haar laatste film zagen we vorig jaar met het Themafestival De markt. Tot haar verbazing viel ze ook nog in de prijzen.

Hoewel de ziekte haar sloopte, bleef ze proberen alles uit het leven te halen. Velen bewonderden haar om haar moed en optimisme hierbij.

Bij de aanloop voor het jaar van de vier zonen van Dordrecht was zij de initiatiefnemer voor het maken van een film over Otto Dicke. Door haar ziekte was het moeilijk om volledig mee te draaien, maar tot het eind toe wilde ze, dat het overleg over de film bij haar thuis plaats vond. Op die manier kon ze toch deel blijven uit maken van de groep. Het voltooien van de film maakte ze nog mee, maar bij de ‘wereldpremiere’ in de bibliotheek moest ze verstek laten gaan. Vanaf haar ziekbed in het ziekenhuis vroeg ze wel nog hoe de film ontvangen was.

Op 18 mei 2018 was haar strijd gestreden. Ze  werd slechts zeventig jaar. Ze zal een lege plek achterlaten binnen de vereniging. We wensen haar zonen en hun gezinnen veel sterkte toe.

 

Geplaatst in Nieuws

Video cursus bij de SGD

VIDEOCURSUS BIJ SGD
WOENSDAG 3 – 10 – 17 – 24 OKTOBER
Vind je het lastig om van je vakantieopnamen een mooi geheel te maken of wil je je verder verdiepen in het maken van een goede film? Onze videoclub SGD start woensdag 3 oktober om 20.00 uur weer een basiscursus Videofilmen. In vier avonden maakt men onder leiding van enthousiaste en ervaren docenten kennis met het gehele proces van het filmen vanaf de opname tot de computermontage. De kosten bedragen slechts 25 euro. Tot aan het einde van het jaar kunt u naast de cursusavonden ook de andere avonden van onze club bezoeken. Of je nu filmt met je telefoon, een eenvoudige camera of geavanceerder materiaal. We bieden voor iedereen een platform. Ook ben je niet gebonden aan een specifiek montageprogramma. Alle avonden worden gehouden in het Rode Kruisgebouw, Dubbelsteynlaan West 43, 3319 EK te Dordrecht. Voor informatie kunt u e-mailen via onze website of bellen naar het secretariaat: 0786171377.

Geplaatst in Nieuws

Explicateur mei 2018

Explicateur mei 2018

Geplaatst in Clubblad

SGD film over Dicke op RTV

Op 7 mei wordt in het kader van de vier zonen van Dordrecht de SGD-film over Otto Dicke uitgezonden bij RTV Dordrecht en op 3 mei wordt er een gesprek opgenomen met de makers van de film.

Geplaatst in Nieuws

Activiteiten in het kader van Zonen van Dordrecht

Op 3 mei is de wereldpremiere van de SGD film over Dicke! Zie onderstaand bericht.

3 mei 2018 20.00 uur: Taart met….. Otto Dicke
3 mei 2018 vieren we de geboortedag van Otto Dicke in de Blauwe Kamer in de Stadsbibliotheek Dordrecht.  Zoon Henk Dicke komt vertellen over de website www.ottodicke.nl . De SGD toont de wereldpremiere van een film over Dicke. We gaan aan op excursie naar Teekengenootschap Pictura. En natuurlijk is er taart!

Plaats: Blauwe Kamer in Stadsbibliotheek Dordrecht
Adres: Groenmarkt 153, 3311BD Dordrecht.
Tijd: 20.00-21.30 uur; inloop 19.30 uur.
Toegang gratis; aanmelden via  https://www.debibliotheekaanzet.nl/actueel/agenda/evenementen/taart-met—-otto-dicke.html

 

Geplaatst in Nieuws

Explicateur April 2018

Explicateur April 2018

Geplaatst in Clubblad

Vakantie festival 23 maart

De uitslag van het vakantie festival op 23 maart 2018 :

1 Gerard Wagemakers : Ik houd van Holland
2 Ruud Meyer : Bruisend Bangkok
3 Ineke Vastenhoud : Sevilla
3 Henk Nieboer : Van Madrid naar Lissabon

Geplaatst in foto's, Nieuws

Explicateur maart 2018

Explicateur Maart 2018

Geplaatst in Clubblad

Explicateur februari 2018

Explicateur februari 2018

 

Geplaatst in Clubblad

Nieuwe SGD film op lokale zender RTV

Op 6 en 11 februari vertoont RTV  de film  Hier op dit eiland   van Jan Smeets en Henk Berendsen. Deze film won de derde prijs bij de jaarwedstrijd 2017.

Geplaatst in Nieuws