Films van Leden

Films van Leden, de titel zegt het al kijk en vooral geniet.
De laatst toegezonden film staat als eerste hier, wil je er meer zien scrol verder naar beneden.
Op andere pagina’s staan naast films ook wetenswaardigheden.
Een film voor deze pagina stuur je op naar jw.smeets2@upcmail.nl


Ruud Meyer is bezig geweest met opnamen in hun mini tuin met als resultaat een korte film, De Bezetting.


Henk Nieboer heeft het Dwaalspoor door het oude centrum van Dordrecht in een avondwandeling vastgelegd, geniet van het lichtspel.Na weken weer eens een bijdrage voor de website, begrijpelijk natuurlijk we zitten in de tweede lockdown. Ondanks de lockdown kunnen we toch erop uit trekken en in je eigen bubbel blijven. Leen Vos en zijn Tineke laten dat zien in de video Heide Route. Een video waarin ze ons meenemen op hun fietstocht over de Kalmthoutse Heide, Dit is een natuurgebied in de Belgische provincie Antwerpen, nabij het dorp Kalmthout en de Nederlandse grens.
Geniet van deze bijdrage.


Allemaal hebben we het probleem wat kan ik gaan filmen. Wat ik (Jan Smeets) wel veel bleef doen was door de Alblasserwaard en over het Eiland van Dordt fietsen. Op sommige plekken ging dan ook een stuk lopen, regelmatig nam ik mijn camera mee en dat wat interessant leek werd op de gevoelige plaat vast gelegd en zo werd mijn beeldenarchief gevuld. Ook bleef ik bezig met me in de montagetechniek te verdiepen. Als je dan al die beelden ziet denk je wel eens wat kan ik er mee.
Mijn montageprogramma kreeg wat nieuwe functie en daar zag ik wel een uitdaging om een montage te maken, een montage op muziek.

Beelden zonder verhaal

Going back in Time….. Ja wie herinnerd het zich niet 1970 Good Morning Freedom. Woensdag aanstaande (28-04-2021) krijgen we onze “vrijheid” gedeeltelijk terug, niet dat we die niet hadden tussen 1970 en 2020 maar door het Covid gebeuren waren we toch flink beperkt.
Leve de Lente een film van Ineke Vastenhoud, gewoon een zonnige middag in het Wantijpark volgens mij.


Voorne van Ben Mars. Ben laat ons een film zien welke hij in de gure dagen van april 2021 opgenomen heeft.


Bijna eind februari moeten we dan al denken aan Lentefilms of zijn het nog Winterfilms. De film Natuur en Cultuur kleuren Wit 2021 van Henk Nieboer heeft alle facetten aan boord. De kleur van de natuur of alles wit.


Met Eigen haard is goud waard en Kaatsen in Harlingen heeft Henk Nieboer ook weer een bijdrage.


Altijd afgevraagd waar de kabouterhuisjes van Rien Poortvliet gebleven zijn. Chris en Hennie laten het zien in hun film Drukte in de Elzen.


Achterhoek 2020 van Ben Mars


Dèja vu gevoel een film van Jaap Huisman.


Joke de Graaf stuurde me de volgende tekst toe welke hoort bij haar film ‘Te ver gezocht’.
Deze oude themafilm werd in 1999 door haar gemaakt en was goed voor de eerste prijs. Het onderwerp was toen Dieren. Mogelijk maakt het jullie enthousiast om voor het komende themafestival te gaan filmen.


Zandsculpturen in Garderen een film van Ben Mars.
De titel zegt al voldoende, zandsculpturen een mooi onderwerp voor een filmisch verslag van te maken.


Henk Nieboer vond nog de tijd om twee films aan te leveren.
“On the move in het Gorcumse museum” – weer een typerende productie van Henk vanuit een museum.

Met de film “Het hoge noorden van Friesland” neemt hij ons mee voor een leerzame tocht door een aantal Friese plaatsen.


“Dynamische Cameravoering” van Ruud Meyer. Een video compilatie van de filmavond over, zoals de titel al aangeeft dynamische cameravoering, door Johan van den Adel.
De diverse interessante beelden laten de diverse shots zien binnen dit bereik.
Kijk en misschien zie je je zelf voorbij komen.


Beelden van Jan Smeets is een oefenmontage met HD als 4K beelden. Het geheel is verwerkt in een ProRess preset/instelling. De muziek is opgebouwd uit twee delen het eerste is samengesteld vanuit een opbouw met samples het tweede deel is afkomstig van de nieuwe muziek omgeving welke is ingebouwd in de laatste versie van Adobe Premiere Pro CC.


Ierland van Leen Vos

Een bus rondreis in Ierland, een al wat oudere film van Leen.


Kikker en Rups van Ben Kleinjan. Een korte film over een survival in zijn tuin.
Als de verveling toeslaat wordt je tuin ineens een wildernis!!!
Hier een resultaat van mijn 8 uur durende klopjacht.


Deze week een film van Henk Nieboer. Met ‘Lemmer en het gemaal’ laat Henk ons wat beelden zien van het mooiste dorp van Friesland. Lemmer is een oud vissersdorp aan het IJsselmeer. Heel bekend in de regio is het Woudagemaal. Het is het grootste stoomgemaal ooit gebouwd. Bij veel neerslag in Friesland wordt het nog in werking gesteld. 


Ben van der Stigchel was zijn bestanden aan het opruimen en kwam het volgende tegen. In 2012, we zaten toen nog in het oude buurthuis “De Stoof” daar had Leen Vos een filmwedstrijd georganiseerd bij de Brandweer in Zwijndrecht. Het was Ben zijn eerste keer dat hij aan een wedstrijd meedeed.
Er zijn toen een paar leden gaan filmen maar van een wedstrijd is het nooit gekomen. Zelf de bekers die Leen had gekocht? zijn nooit uitgereikt. Deze film is dan ook nooit bij de SGD vertoont. Dus we hebben een uitgestelde PREMIERE.


Koninklijk Paleis Amsterdam 2020, een film van Henk Nieboer, een film zoals de titel aangeeft