Hard- en Software Info


Twee van de belangrijkste onderdelen die we nodig hebben voor het bedrijven van onze hobby is de computer met zijn hard- en software, daarom hier wat nieuwtjes en informatie.
Heb jezelf ook iets laat het me weten via het bekende mailadres (jw.smeets2@upcmail.nl).


<1 sept. 2021>
Windows 10 komt binnenkort met meldingen dat je kan upgraden naar Windows 11. Microsoft heeft in de nieuwste Windows 10-builds een functie toegevoegd die gebruikers een melding voorschotelt dat Windows 11 voor ze klaarstaat en kunnen upgraden. … Windows 11 komt hoogstwaarschijnlijk op 20 oktober dit jaar op de markt.

Bereid je voor
Windows 11 is er nog niet, maar komt later dit jaar. Als je er zin in hebt, zijn er een paar dingen die je in de tussentijd kunt doen om je voor te bereiden.

Compatibiliteit controleren
Gebruik de PC Health Check-app om te zien of je huidige pc voldoet aan de vereisten voor Windows 11. Als dat zo is, kun je een gratis upgrade krijgen zodra deze wordt uitgerold.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Minimale systeemvereisten

Minimale systeemvereisten
Processor1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of systeem op een chip (SoC)
Geheugen4 GB RAM
Opslag64 GB of groter opslagapparaat
SysteemfirmwareGeschikt voor UEFI Secure Boot
TPMTrusted Platform Module (TPM) versie 2.0
Grafische kaartDirectX 12-compatibele grafische kaart / WDDM 2.x
Beeldscherm> 9″ met HD-resolutie (720p)
InternetverbindingMicrosoft-account en internetverbinding vereist voor installatie van Windows 11 Home

Voor bepaalde functies is specifieke hardware vereist, zie gedetailleerde systeemvereisten.


Wat doe je nu in deze komkommer tijd als je niet kunt filmen, je struint het bekende web af naar informatie over je hobby en dan kom je best een hoop informatie tegen waar je normaal geen tijd voor had.
Wie vaak video’s maakt en bewerkt, kent ongetwijfeld Adobe Premiere Pro. Dat programma kan echter voor de beginner nogal intimiderend zijn en goedkoop is het ook niet. Begin je net of wil je gewoon eens kijken of videomontage iets voor je is, dan kun je ook de ‘light’ variant Adobe Premiere Rush proberen: veel eenvoudiger en de eerste drie video’s zijn gratis. En: geschikt voor de smartphone! Benieuwd hoe je in een paar stappen een mooi filmpje maakt en deelt?
Klik hier voor het artikel gevonden op de HCC site.

Wil je iets meer weten over dit programma via deze link kom je in het handboek van Adobe Rush. Er staan daar ook verwijzingen naar een aantal tutorials.