Thema Festival 2022 // 2023 ENERGIE


10 oktober hadden we eindelijk het Themafestival. De eerste programma opzet stond dit gepland voor het zomerreces echter door het lage aanbod aan inzendingen en een druk programma is het verplaatst naar het najaar.
Het Thema Energie blijkt toch een moeilijke materie te zijn ondanks dat je het van diverse kanten kunt benaderen. De films mochten het thema energie in woord en beeld bevatten.
Volgens het wedstrijdreglement wordt het aantal prijzen bepaalt door het aantal inzendingen, bij vier inzendingen worden er 2 prijzen beschikbaar gesteld, het bestuur heeft ervoor gekozen om elke inzending een aandenken of prijs te geven.

Binnen de SGD is of was de Eenminuutwisselbeker dit is een oud model beker welke moeilijk te graveren is. De leverancier van de SGD prijzen is niet meer en ook niet de graveermachine, dus opzoek naar een ander adres. Dat blijkt in de nabijheid van Dordrecht een probleem want wat blijkt als je bij de meeste leveranciers voor bekers en linten het aanbod grotendeels uit China komt, het materiaal van deze prijzen is dusdanig dat het niet te graveren is, en dus is een graveermachine geen noodzaak.
Het bestuur heeft in zijn wijsheid het volgende besloten dat iedere winnaar van de Eenminuut wisselprijs voortaan een certificaat krijgt.

titelmakerpunten
Energie thuisHenk Nieboer20
VroegerRuud Meyer34
Energie leeftBen Kleinjan27
Op zoek naar een vliegende reigerIneke Vastenhoud(Eenminuutfilm)13

Voor het op de website vertonen van de films maken wij gebruik van YouTube, hier wordt de film van Henk Nieboer “Energie thuis” geblokkeerd en is het niet mogelijk om deze hier te laten zien.