Even bijpraten

Even bijpraten, verhalen en nieuwtjes van de website.
Daarom houdt deze pagina in de gaten.


Het coronavirus en de gevolgen voor onze SGD.

Nog steeds verkeren we in de vervelende situatie met dat virus. Alhoewel er allerlei scenario’s voorgespiegeld worden, waarin het allemaal weer goed komt, verwacht ik persoonlijk dat voor het lopende seizoen er zeker geen clubavonden gehouden kunnen worden.

Ondanks alle positieve beloftes, dat het in de zomer allemaal goed komt, moeten we dat toch maar een beetje twijfelachtig beoordelen. Het zou echter toch wel bijzonder aantrekkelijk zijn als we in het komende seizoen weer bij elkaar kunnen komen om over onze hobby te discussiëren en weer filmpjes van elkaar kunnen bekijken. Stiekem heb ik al dingen zitten overdenken om de eerste avond, meestal inloopavond genoemd, vrolijk en aangenaam te laten verlopen. Natuurlijk zullen
we daar in het bestuur nog nader over praten, maar als jullie originele ideeën hebben zijn
die uiteraard van harte welkom.

Wat filmen betreft is het bij mij aan de matige kant. Er zijn ook geen evenementen of gebeurtenissen, die je kunnen aanzetten tot filmen. Maar misschien zijn er onder de leden toch nog creatieve geesten, die wel tot filmen zijn gekomen. Mocht dat zo zijn dan zien we de resultaten daarvan graag op de inloopavond getoond. In ieder geval: hou de moed erin, er komen hoe dan ook betere tijden.

Van de Voorzitter


Juli 2021
Vakantie periode voor de SGD. Onder normale omstandigheden waren er nu ook geen clubavonden. Blijf toch films maken en monteren je moet bij blijven in deze techniek je vergeet makkelijk hoe je programma werkt.
De maand juli was er in Dordrecht altijd Dordt in Stoom. Door het gemis heeft het RTVD-team twee films van leden geselecteerd voor uitzending, natuurlijk kunnen deze de hele maand hier op de website bekeken worden.
Zelf ben ik ook bezig geweest en heb een korte film gemaakt Beelden zonder verhaal, een compilatie met allemaal beeldmateriaal welke ik hier in de “wilde natuur” heb opgenomen.
Mijn montageprogramma heeft een paar nieuwe functie gekregen voor montage op muziek, de film is te zien op de Films van leden pagina.


Juni 2021
Het blijft tobben voor het verenigings leven, al hoe wel er wat licht aan de horizon is.
Het genereren van lesmateriaal blijft voor mij hoofdzaak.
– Het RTVD-team heeft voor deze maand een compilatie gemaakt van films van oud leden met als onderwerp Rivieren voor RTV-Dordrecht. Twee films een van Til van Dijk belichtte met Denkend aan Holland de kunstwerken langs het water en het gedicht van H. Marsman, Herinnering aan Holland, vooraf gegaan door Wat voorbij gaat, komt nooit terug een film van Cees le Bruin en Bob Wemmers. Met de boot van Bob varen zij rondom het eiland van Dordrecht en geven informatie over de diverse plekken. Er is veel archiefmateriaal in de film gebruikt met dank aan het Dordtse archief.
– Het vervolg voor de Montage cursus is ook weer te vinden op de pagina Filmtechniek – Montage en deze is daar natuurlijk te downloaden.

Zijn of wil je bepaalde onderwerpen van onze creatieve hobby belicht hebben laat het me weten via een persoonlijk berichtje, of reageer onderaan deze pagina ga ik kijken of ik dat kan invullen.


Mei 2021
– Deze maand geen film bij RTVD in verband met hun programmering, eerste dinsdag is of was 4 mei, doden herdenking.
– Montage cursus deel 6 Kleurcorrectie en kleuren-aanpassen staat op de pagina Filmtechniek – Montage en is te downloaden.


April 2021
Hoe luid het spreekwoord ook alweer “April doet wat het wil” en “Aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed”. Volgens onze weer kenners moet het na vandaag (6-04-’21) beter worden. Iedereen heeft de Explicateur van april in zijn mailbox zitten dus weer wat leesvoer.
– Voor de website is de compilatie voor RTV Dordrecht toegevoegd, de niet Schapekoppen kunnen die hier bewonderen.
– Deel 5 van de montage cursus is toegevoegd.
– Jawel er zijn nog leden die filmen en deze opsturen. Ben Mars heeft zijn “vakantie” in het koude noorden, o nee het was gewoon in Nederland in Voorne, vastgelegd en laat ons de beelden zien.
Leven de Lente van Ineke Vastenhoud een lekker oudje (de film dan wel te verstaan)
Beide te vinden op…..


Maart 2021
Maart het lijkt wel of we met ons allen aan de winterslaap zijn begonnen en dit terwijl de voorjaarsbloemen overal weer ontluiken. Naar mijzelf kijkend merkte ik ook dat er weinig creativiteit uit me kwam. Ja samen met Henk en Jaap een compilatie bedenken voor de maandelijkse RTVD bijdrage voor de maand april welke op de pagina vanaf 5 april te bewonderen is.

De pagina De Beste Wensen is aangepast naar De hartelijke groeten van. Hier kan je een algemene groet plaatsen bij de reacties. De groeten/reacties van Ineke en Thijs zijn hier al geplaatst.


Februari 2021
Het is rustig er zijn weinig films aangeboden. Chris en Henny zijn nog wezen wandelen met de hond in de Boswachterij De Elzen. Met Drukte in de Elzen geeft aan hoe druk het daar kan zijn. Van Henk Nieboer kreeg ik op de valreep ook nog twee films Eigen haard is goud waard en Kaatsen in Harlingen. Allemaal te bewonderen op de pagina Films van leden.
Op de pagina voor het aanbod van ons bij RTVD is er weer een compilatie.
Het vervolg van de beginnerscursus Monteren staat er op.


Januari 2021
Waar blijven de winters van vroeger, het RTVD team heeft een compilatie gemaakt met winterse film.
Januari 2021 gaat er een hoop veranderen voor drone gebruikers, we hebben hiervoor een speciale pagina ingericht met de nodige informatie.
Filmtechniek ook hier weer de nodige informatie, een aanvulling over monteren van films
Ook hebben weer enkele leden een film opgestuurd dus kijken, Films van leden.
Joke heeft alle onderwerpen bij elkaar geschraapt in een overzichtelijk pdf document, ea. staat op Tips & Tricks


4 Comments on “Even bijpraten

  1. Hallo allemaal, het leven is eigenlijk een beetje saai maar we proberen ons er doorheen te slaan en we houden moed . Even een reactie over de nieuwe explicateur. Wat een verrassing , het ziet er mooi en duidelijk uit maar vooral de foto’s zijn super. Een hele verbetering. Ook online versie van het clubblad vind ik niet verkeerd, voor mij mag het zo blijven. Lekker op de computer of extern opslaan en je kunt het altijd terugzien of uitprinten.
    Ineke

  2. Een berichtje van Thijs op 16 februari. Jullie horen niet zo veel van mijn, maar na de corona die wij beiden hebben gehad in lichte maten en 14 dagen carantene met kerst en oud en nieuw bij elkaar haast een maand. waren we weer blij naar buiten te kunnen. Ik heb recent bericht van ziekenhuis gekregen dat ik behoorlijke hoeveelheid antistoffen heb dus dat is mooi, maar wel oppassen en straks prik halen.. Filmen heb ik tot aan vorige week niet gedaan, Ik heb opnamen gemaakt van normaal Dubbeldam en de zelfde opnames met besneeuw Dubbeldam dus tweemaal op zelfde plaats. Hopend kan ik er wat van maken. Ook van de zomer film van Voorst gemaakt waar we met vakantie waren. Ik hoop binnen kort wat te laten zien. Maar ik besteed nu wat meer tijd aan de treinhobby als de film maar dat heb ik ook weer opgepakt. De komende tijd moet er ook weer tijd besteed worden de nieuwbouw van de kerk in Dubbeldam. Maar Rommeldam is nog de vraag of het dit jaar in september gehouden kan worden tevens met opening kerk. Jullie weten weer wat van mij en ik hoop jullie snel in gezondheid weer te zien. Groet Thijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*