Even bijpraten

Even bijpraten, verhalen en nieuwtjes van de website.
Daarom houdt deze pagina in de gaten.


Januari 2021
Waar blijven de winters van vroeger, het RTVD team heeft een compilatie gemaakt met winterse film.
Januari 2021 gaat er een hoop veranderen voor drone gebruikers, we hebben hiervoor een speciale pagina ingericht met de nodige informatie.
Filmtechniek ook hier weer de nodige informatie, een aanvulling over monteren van films
Ook hebben weer enkele leden een film opgestuurd dus kijken, Films van leden.
Joke heeft alle onderwerpen bij elkaar geschraapt in een overzichtelijk PDF document, ea. staat op Tips & Tricks


December
Alweer de laatste maand van dit FILMLOZE jaar. Leden blijven gelukkig nog wel actief via de website. Voor deze maand is er natuurlijk de Herfst compilatie welke op RTV Dordrecht vertoont word en hier voor alle leden te zien en we hebben een verzoek van Cor Vermeulen waar we zeker iets van kunnen leren Filmanalyse  De films staan op de Films van leden pagina. Kom op doe er iets mee.
Digitale Inloopavond, Ben van der Stigchel met zijn film Walz of the Flowers.
Op de pagina Tips & Tricks weer een vraag opgelost.

We naderen weer het einde of beter gezegd een nieuw jaar 2021, dus doe eens gek monteer een nieuwjaarsgroet of wens, stuur hem op dan plaatsen wij hem op de website.

We gaan beginnen met het plaatsen van informatie over Filmtechnieken en dan met name gericht op Opname, Montage en Audio dus houd deze pagina in de gaten.
Ben je opzoek naar een speciaal onderwerp schroom dan niet en stuur mij een bericht ik ga duik in mijn archieven en tracht een antwoord te vinden. Mijn uitgangspunt is dat ik niet specifiek programma gericht de informatie zal geven maar soms is het wel nodig.


November
H
et einde van het jaar nadert en dan krijgen we meestal het herfstachtige weer ea. laten we al zien op de pagina’s van RTV Dordrecht waar we, het RTV Team, een compilatie hebben geplaatst van diverse herfst gerelateerde films van leden.
Op de pagina Filmtechnieken hebben we een artikel geplaatst met informatie over Adobe Rush, zeker iets voor de vloggers onder ons.
We naderen weer het einde of beter gezegd een nieuw jaar 2021, dus doe eens gek monteer een nieuwjaarsgroet of wens, stuur hem op dan plaatsen wij hem op de website.


Zachtjes verdwijnen pagina’s met films. Na afloop zijn de films van het Vakantiefilmfestival verwijderd, op die pagina staat alleen de uitslag en een reportage van de prijsuitreiking. De pagina met de oude films is de volgende hiervoor komt nu in de plaats Digitale Inloopavond, hier staan vanaf vandaag drie films.


Je krijgt een vraag gesteld of er nog foto’s zijn en al zoekend vind je een korte film wel geschikt voor de website. Kijk op Gezegdes & Spreekwoorden.


Ja ze zijn er nog leden welke een film opsturen, deze keer twee films, een van Joke de Graaf met een oude Thema film uit 1999 en Ben Mars heeft de smaak te pakken inmiddels staan er nu drie van zijn films op de website, iets voor leden met groene vingers.
Kijk op de pagina Films van Leden als Digitale Inloopavond.


Zo Het Vakantiefilmfestival achter de rug kijk op de pagina, welke films in de prijzen gevallen zijn.


Naast het Vakantiefilmfestival 2020 zijn er ook nog leden welke iets aanleveren, twee films van Henk Nieboer op de pagina Films van Leden.


Maandag avond 5 oktober jl. hadden we onze bestuursvergadering. Het wel wee daarin behandeld vermelden we vanaf vandaag op de pagina Bestuurlijke zaken en dan de verwijzing naar de pagina Verslagen bestuursvergadering.


Op de pagina’s Films van Leden en Werkgroep Filmische Vormgeving een door Ruud Meyer aangeleverde compilatie over cameravoering dit ter lering en vermaak.
Echt kijken naar deze video misschien zie je zelf voorbij komen.


Al weer week 40 van 2020, een jaar wat we niet snel zullen vergeten, want hoe gaan nou verder ea. is natuurlijk afhankelijk hoe we zelf acteren en omgaan met die restricties, voor de club kijken we op dit moment alleen maar naar de risico’s daarom houdt je mailbox zeker in de gaten en zodra ik meer weet zal het hier te lezen zijn.
Voor nu hebben we iets over een nieuwe versie van Windows Movie Maker, een kort berichtje van Aart Versendaal. Allemaal te lezen en downloaden op de werkgroep pagina Computer.


Films van Leden

Deze week een film van Leen Vos en Ben Kleinjan op de pagina Films van Leden, de ene film is in lengte het tegenover gestelde van elkaar, een bus rondreis vergt meer tijd dan een survival in je tuin.


Bestuurlijke zaken

We hebben een kort bericht over de Club Interland

Een kort bericht van het bestuur.
We hebben gekeken hoe we de zaal kunnen inrichten op basis van de Corona restricties. Twee bestuursleden hebben die middag een stoelendans gehouden ook wel weer eens leuk. We hadden het plan om per dinsdag 1 september weer met de clubavonden starten echter door de verhoging van het aantal besmettingen hebben we dit uitgesteld. We kijken wat mogelijk is. Het belangrijkste is dat je zelf de controle houd over je gezondheid, heb je last van overdraagbare kwalen laat je dan aub. testen. 


Films van Leden.
Deze week een film van Henk Nieboer. Met ‘Lemmer en het gemaal’ laat Henk ons wat beelden zien van het mooiste dorp van Friesland. Vervolgens neemt hij ons mee naar het Ir. D.F. Woudagemaal het grootste stoomgemaal ter wereld ooit gebouwd dat nog operationeel is.


De pagina Gezegdes & Spreekwoorden heeft weer een nieuwe aanwinst. ‘Na zonneschijn komt regen’ van Henk Nieboer. Het spreekwoord in omgekeerde vorm natuurlijk betrekking hebbend op het huidige weerbeeld.


Op de pagina Keuzes voor RTV Dordrecht zijn de films te zien, zeker handig voor de niet Dordtenaren, welke bij RTVD werden uitgezonden. Voor september wordt dit Filmen in Corona tijd van Chris Schepers.


De laatst toegevoegde oude film “Open dag” van Ineke van Alten, hij staat op de pagina “Schaam je niet, laat het zien”.
Op deze pagina laten leden hun eerste of oudste film zien welke zij in hun archief hebben. Trouwens ieder lid heeft wel in zijn archief een eerste film het hoeft niet per se de eerste film te zijn het liefst wel een film van voor dat je lid van de SGD werd.


Kijk ook eens onder de andere tabs en reageer eens. We zijn dankbaar voor feedback en de inzenders van films vinden reacties ook leuk.

 

Of nog beter: stuur ook wat in. Een film, een vraag, een uitleg. We delen het graag.

Groeten en fijne zomer,


Er is er een jarig
Vandaag (11-7-2020) is het precies 124 jaar geleden dat de basis gelegd werd voor onze hobby, de film werd geboren. De gebroeders Lumière vertoonden in Parijs hun nieuwe vinding: de cinématgraphe, een apparaat dat beelden kon opnemen en projecteren. Hun beroemdste vroege film is “Aankomst van een trein”, over (inderdaad) een aankomende trein. De film is gerestaureerd met artificiële intelligentie waardoor de beelden haarscherp zijn. Bekijk hem op YouTube.


Het coronavirus en de gevolgen voor onze SGD.

Helaas zijn we genoodzaakt de clubavonden op te schorten tot het moment, dat er weer groen licht wordt gegeven. Blijf thuis en maak er het beste van.

Er is nu ruim de tijd om je archief eens op te schonen en iets te doen met dat materiaal, dat almaar bleef liggen.
Van velen hebben we al gehoord, dat ze hiermee bezig zijn. In betere tijden zullen we met elkaar kijken naar de resultaten hiervan.
Nu het langer lijkt te gaan duren, bekijkt het bestuur of we ook in deze donkere periode iets kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte.

Het bestuur


Landenavond, 26 mei

26 mei zou onze Landenavond zijn, we hadden dit keer gekozen voor films uit Scandinavische landen.
Door de restricties kunnen we dit manifest niet met ons allen mee maken en zullen we thuis voor de aankleding moeten zorgen. Wat dachten van een paar Scandinavische lekkernijen zoals de bekende Zweedse kaneelbroodjes en ballen, Kanelbullar en Kötbullar. En uit Denemarken de Pølser het worstenbroodje. Zeker ook niet te versmaden de Noorse gerookte zalm op een Knäckebröd. Met eventueel een goed glas wijn, van onze huisleverancier natuurlijk, lekker op de bank of luie stoel is het weer een andere manier van clubfilms bekijken.
Het mag natuurlijk ook gewoon op de desktop of laptop en dan op de bureaustoel, ieder wat wils toch, geniet dinsdag van de aangeboden films.


Videofilmen in Coronatijd.

Ja, er valt nog zat te beleven op videofilmgebied, ook in Coronatijd.

Een van onze leden is op zoek naar een animatieprogramma, dat een beetje op zijn lijf geschreven zal zijn. Dit vooral naar aanleiding van het artikel dat Jan Smeets in ons clubblad
schreef over Blender en een animatie, die Jan gebruikt heeft in een film. Ook van een paar andere leden heb ik wel gehoord, dat zij een tekenfilm/animatieprogramma zoeken.
In mijn overmoed dacht ik even internet op te gaan en aan de hand daarvan de mogelijkheden eens op een rijtje te zetten. Nu, dat doe je niet zo maar even in een achternamiddag.

Lees verder met het pdf bestand Corona2

Niet vergeten een film in te sturen voor de Landenavond.


Even voor de goede orde zoals Joke in haar mail van 7 mei jl. aangaf, leden welke een film willen laten zien op dit platform sturen deze op naar jan.smeets83@gmail.com.

Let op dit is niet zijn gewone mailadres maar speciaal en tijdelijk alleen voor dit doel. Films stuur je het beste op via Wetransfer (tot 2Gb) of Microsoft Teams voor grotere bestanden of overleg even met Jan Smeets. Heb je een eigen YT-kanaal waar de film opstaat stuur dan de link door naar hem.

Het insturen van films:
Stuur de films op, welke je aardig vindt, en die je zeker op onze clubavond aan de andere SGD-ers zou laten zien. Vooral doen!!
Stuur ook films, waarvoor je tips ter verbetering wil krijgen, of waarmee je op een of andere manier ergens vastloopt. Dit soort films zullen voor deze periode tijdelijk geplaatst worden. Wat ook leuk is maak eens een film over je andere passie, mag natuurlijk ook je partner zijn, immers de meeste leden kennen elkaar alleen maar van die ene hobby of passie.

Door de korte lijnen met de archiefbeheerder worden films welke hier vertoond worden ook in het archief opgeslagen.

Let op; deze pagina is continu in bewerking en er zullen elke dag wel aanpassingen zijn trouwens heb je ideeën kom er mee gaan we kijken of ea. uitvoerbaar is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*