Even bijpraten

Even bijpraten, verhalen en nieuwtjes van de website.
Daarom houdt deze pagina in de gaten.


Het coronavirus en de gevolgen voor onze SGD.

Het zijn bepaald geen leuke tijden, voor niemand niet en zeker ook niet voor de SGD’ers. Rondom ons heen zien we op allerlei niveau weerstand tegen de coronamaatregelen ontstaan, wat in mijn ogen en ook bij anderen, veel agressie en onbegrip oproept. Het is nu eenmaal zo dat we helaas nog lang niet van het virus af zijn. Hierdoor komen er natuurlijk vele vragen boven dwarrelen omtrent de functioneren van het dagelijks leven, zoals we dit gewend zijn. De vraag die mij, het bestuur en wellicht ook de leden, bezighoudt is: “Hoe nu verder met de SGD?” Enkele van onze leden zijn al gevaccineerd, maar bij lange na niet iedereen. Voordat iedereen van de club is gevaccineerd, zijn we het seizoen alweer voorbij zonder enige fysieke activiteit. En stel, dat voor het volgende seizoen wel iedereen de prik(ken) heeft gehad, kunnen we dan weer naar normaal toe? Gaan de anderhalve meter- en de mondkapjesregelingen dan in de prullenbak?
Persoonlijk denk ik, luisterend naar de veel te veel meningen die er zijn, dat het nog heel lang gaat duren voor we van deze maatregelen af zijn. En zolang dit voortduurt wordt het toch lastig om clubavonden te houden voor slechts tien tot vijftien leden.
Positief is en blijft, dat we toch wel met onze hobby aan de slag kunnen en over van alles en nog wat films kunnen maken. Daarom roep ik iedereen op om vooral met je camera op pad te gaan, filmpjes te maken en op te sturen naar Jan Smeets, die ze dan weer op de website zet, zodat we er allemaal van kunnen genieten.
Zo dat was het weer voor nu en blijf alstublieft allemaal gezond.

Van de Voorzitter


April 2021
Hoe luid het spreekwoord ook alweer “April doet wat het wil” en “Aprilletje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed”. Volgens onze weer kenners moet het na vandaag (6-04-’21) beter worden. Iedereen heeft de Explicateur van april in zijn mailbox zitten dus weer wat leesvoer.
Voor de website is de compilatie voor RTV Dordrecht toegevoegd, de niet Schapekoppen kunnen die hier bewonderen.
Deel 5 van de montage cursus is toegevoegd.


Maart 2021
Maart het lijkt wel of we met ons allen aan de winterslaap zijn begonnen en dit terwijl de voorjaarsbloemen overal weer ontluiken. Naar mijzelf kijkend merkte ik ook dat er weinig creativiteit uit me kwam. Ja samen met Henk en Jaap een compilatie bedenken voor de maandelijkse RTVD bijdrage voor de maand april welke op de pagina vanaf 5 april te bewonderen is.

De pagina De Beste Wensen is aangepast naar De hartelijke groeten van. Hier kan je een algemene groet plaatsen bij de reacties. De groeten/reacties van Ineke en Thijs zijn hier al geplaatst.


Februari 2021
Het is rustig er zijn weinig films aangeboden. Chris en Henny zijn nog wezen wandelen met de hond in de Boswachterij De Elzen. Met Drukte in de Elzen geeft aan hoe druk het daar kan zijn. Van Henk Nieboer kreeg ik op de valreep ook nog twee films Eigen haard is goud waard en Kaatsen in Harlingen. Allemaal te bewonderen op de pagina Films van leden.
Op de pagina voor het aanbod van ons bij RTVD is er weer een compilatie.
Het vervolg van de beginnerscursus Monteren staat er op.


Januari 2021
Waar blijven de winters van vroeger, het RTVD team heeft een compilatie gemaakt met winterse film.
Januari 2021 gaat er een hoop veranderen voor drone gebruikers, we hebben hiervoor een speciale pagina ingericht met de nodige informatie.
Filmtechniek ook hier weer de nodige informatie, een aanvulling over monteren van films
Ook hebben weer enkele leden een film opgestuurd dus kijken, Films van leden.
Joke heeft alle onderwerpen bij elkaar geschraapt in een overzichtelijk pdf document, ea. staat op Tips & Tricks


2 Comments on “Even bijpraten

  1. Hallo allemaal, het leven is eigenlijk een beetje saai maar we proberen ons er doorheen te slaan en we houden moed . Even een reactie over de nieuwe explicateur. Wat een verrassing , het ziet er mooi en duidelijk uit maar vooral de foto’s zijn super. Een hele verbetering. Ook online versie van het clubblad vind ik niet verkeerd, voor mij mag het zo blijven. Lekker op de computer of extern opslaan en je kunt het altijd terugzien of uitprinten.
    Ineke

  2. Een berichtje van Thijs op 16 februari. Jullie horen niet zo veel van mijn, maar na de corona die wij beiden hebben gehad in lichte maten en 14 dagen carantene met kerst en oud en nieuw bij elkaar haast een maand. waren we weer blij naar buiten te kunnen. Ik heb recent bericht van ziekenhuis gekregen dat ik behoorlijke hoeveelheid antistoffen heb dus dat is mooi, maar wel oppassen en straks prik halen.. Filmen heb ik tot aan vorige week niet gedaan, Ik heb opnamen gemaakt van normaal Dubbeldam en de zelfde opnames met besneeuw Dubbeldam dus tweemaal op zelfde plaats. Hopend kan ik er wat van maken. Ook van de zomer film van Voorst gemaakt waar we met vakantie waren. Ik hoop binnen kort wat te laten zien. Maar ik besteed nu wat meer tijd aan de treinhobby als de film maar dat heb ik ook weer opgepakt. De komende tijd moet er ook weer tijd besteed worden de nieuwbouw van de kerk in Dubbeldam. Maar Rommeldam is nog de vraag of het dit jaar in september gehouden kan worden tevens met opening kerk. Jullie weten weer wat van mij en ik hoop jullie snel in gezondheid weer te zien. Groet Thijs.