Filmtechnieken

Werkgroep AvondenFilmtechniekenGrafische
technieken
Werkgroep Filmische VormgevingOpnamePhotoshop
Hard- & Software InfoMontage
Een 1 Minuut FilmAudio
Voice-over
Greenscreen
Drones
Scenario
Tips & Tricks

Filmen en techniek het is een combinatie van beeld en geluid door deze samen te voegen vertellen we een verhaal.

Films maken is een soort obsessie of virus, waaraan niets aan het toeval wordt overgelaten. Een film maken bestaat uit het toepassen van eindeloze “regeltjes”. Goede films maken lukt pas als deze regels in je bloed zitten, betere films maken bestaat uit het weer loslaten van die regels.

Hier proberen we die informatie handvatten te geven.
Heb je zelf interessante informatie waar een ander wat aan heeft dan kan dit hier gedeeld worden, dus gewoon opsturen naar het bekende adres jw.smeets2@upcmail.nl .
Kom je een probleem tegen gewoon een mailtje sturen naar de bekende hulp adressen gaan wij kijken of er een antwoord of oplossing is.


Wat doe je nu in deze komkommer tijd als je niet kunt filmen, je struint het bekende web af naar informatie over je hobby en dan kom je best een hoop informatie tegen waar je normaal geen tijd voor had.
Wie vaak video’s maakt en bewerkt, kent ongetwijfeld Adobe Premiere Pro. Dat programma kan echter voor de beginner nogal intimiderend zijn en goedkoop is het ook niet. Begin je net of wil je gewoon eens kijken of videomontage iets voor je is, dan kun je ook de ‘light’ variant Adobe Premiere Rush proberen: veel eenvoudiger en de eerste drie video’s zijn gratis. En: geschikt voor de smartphone! Benieuwd hoe je in een paar stappen een mooi filmpje maakt en deelt?
Klik hier voor het artikel gevonden op de HCC site.

Wil je iets meer weten over dit programma via deze link kom je in het handboek van Adobe Rush. Er staan daar ook verwijzingen naar een aantal tutorials.


Leren filmen in een notendop
Een film maken is een beeldverhaal, bedenk wat je de kijker wil gaan vertellen. Voor vakantiefilms maak er twee; een voor je zelf waar werkelijk alles in kan want dat is jouw herinnering aan dat moment en maak er een welke je wilt vertonen aan vrienden en kennissen waardoor je interesse kweekt, misschien is het maken van delen/blokken een uitkomst maar maak ze niet langer dan vijftien minuten. Kijk maar eens goed naar bepaalde reclame films er zit in die paar seconden altijd een verhaal.
Lees verder door hier te klikken voor het pdf bestand.